dimarts, 26 d’octubre del 2010

Recomanacions pels alumnes de 5é


 Com hem comentat a classe recomanarem als alumnes de 6é les lectures del curs passat. Començaré jo i després us deixe la paraula a tots vosaltres.

Los hermanos Lumière, de Florenci Salesas, és un dels llibres que llegírem el curs passat dintre del programa d'animació lectora. Considere que aquesta obra és una aportació molt valuosa al món de l’ensenyament. Fins i tot jo m’he assabentat de moltes coses que desconeixia per complet. La manera d’explicar-vos la història és molt entretinguda, i al mateix temps molt formativa. M’ha agradat tot, des de l’estil fins a la magnífica documentació històrica, sempre basada en esdeveniments reals i fonaments científics. A més destacaria la implicació de l'autor en la realitat social actual en molts moments al llarg del llibre, com per exemple quan comenta el temor de Antoine per la preocupació per si els seus fills es convertien en uns insociables i  l'autor ho compara amb el neguit dels pares de hui en dia, que s’encomanarien al dimoni, per intentar  que els xiquets tingueren un mínim interés per la lectura.

Ja sé que no és el vostre cas, dia rere dia m'esteu demostrant que el fet de llegir s'està convertint en un hàbit gratificant. Però no tots els xiquets de la vostra edat s'ho agafen amb els vostres ànims. Crec que en aquest sentit sóc molt afortunada de tenir-vos com alumnes.

L'autor situa, en tot moment,  la història en el seu context explicant les diferències respecte l’època actual  i açò us ajudarà  molt a entendre millor la vida dels Lumière i l’evolució dels seus experiments. Les xicotetes curiositats que conta com per exemple el hobby tan estrany d’Auguste o el nombre d’espectadors en la primera pel·licula projectada de la història són fets que  us cridaran molt l’atenció i mantindran el vostre interés molt viu.

.En la mateixa línea llegírem també: Monturiol y su submarino, Fidias y el Partenón, Hipatia la maestra, Buster Keaton el cara palo i Hilari y Tenzing, los héroes del Everest.

L'únic que no heu llegit és Pasteur y sus vacunas. 

Jo sí ho he fet, però no us ho contaré, he,he. Ja el descobrireu per vosaltres mateix
I ara és el vostre torn. Vinga, podeu començar!!!!

18 comentaris:

Unknown ha dit...

Sóc Juanjo jo us recomane Monturiol
el creador del submarí perqué vos enterareu dels secrets que hi ha en un submarí i com es interiorment i exteriorment.

Unknown ha dit...

Jo igual que Joana també us recumane els Lumière perquè conta vida de pel·licula, on es va inventar el cine i , una vida de fantasía i de molta animació.

Unknown ha dit...

Jo us recomane Fidias y el partenon
perquè m'agrada mol la miytologia Grega i el llibre va de d'aixo.

Unknown ha dit...

Sense ningun dubte us assegure que amb el de l'Everest ho passareu bé, perquè s'enterareu de quins van ser els seus herois i descobrireu si arriben o no. Però per a saber-ho haureu de llegir-lo.

estela ha dit...

Jo de vosaltre agafaria Los Hermanos Lumeière per queè es un llibre molt bonic ,commovedor i a més explica com va ser creat el cine

Iván ha dit...

Jo també el recomane aquest llibre perquè és molt bonic i t'ensenya on està l'everest i també el companyerisme i a participar en equip.
A mi m'ha agradat molt i espere que a vosaltres també.
Espere que us agrade. Vinga, ànim!!!
:D

Neus ha dit...

Sabeu que m'ha passat hui? Que me he posat a pensar, que els alumnes de 5º podríen sumergirse en el món de la literatura de " Sabelotodos".
Jo us assegure Hipàtia o Baster Keaton, que són molt entretinguts, ja que quan comences no pots parar, la curiositat de saber què va passar o com va acabar.
Espere que us agrade.

Unknown ha dit...

Jo també recomane el llibre de los hermanos Lumière,una vida de pel·licula, perquè hi ha moltes cóses interessants sobre la vida dels Lumière i com inventaren el cine.

Nuria De Vuyst ha dit...

Hola, he llegit totes les vostres recomanacions, i m'ha agradaria començar per el llibre anomenat " Hipatia la maestra".
Bé, adeu, m'hen vaig a dormir.

nunca dejes de pensar ha dit...

hola ummmmm!!!! es molt difiçil escollir ai ai ai a sigut molt complicat de veritat***
Ja se que sóc de 6º i els llibres son per als de 5º pero jo l´any passat no vaig estar aixi que jo nesesite llegir algún per enterarme no creieu??? jo em quedo amb l´Everest deu estar molt xul·lo llegir-lo amí m´agrada molt el trevall en equip i el compañerisme com ha dit Ivan i Jose jo vull l´Everest.
adeu b7s :D.

Jordi ha dit...

Vos recomane que llexiu el llibre
de Pasteur y sus vacunas.Va fer
vacunes molt inportans, com la que cura la rabia.
Tambe vos puc informar que Pasteur
era franses,a FRANCIA hia un institut de medisina dedicat a ell.

Ximo Martorell ha dit...

Jo em pille Monturiol i el submarí
perquè tinc moltes ganes de saber
com va arribar a fer este gran invent.

Celia Manzanares ha dit...

M'agradaria llegir el mateix que ha dit Esther, el de l'Everest.

ALFREDO ha dit...

M´agradaria llegir fidias y el panternon perque vull saber coses de l'epoca antiga i tampoc sé qui era.
Vull descobrir-ho en este llibre.

Unknown ha dit...

Sóc Fani

Em llegiré Buster Keaton. M'agrada molt el cinema i vull saber coses de la seua vida.

nunca dejes de pensar ha dit...

Hola a tots ja se que aixó només es per agafar i recomanar llibres pero aquest cap de setmana estic a Barcelona en el meu pare i vam anar a l´aquari de Barcelona apart de que es molt xul·lo una cosa es que està al costat del port i avans d´arrivar a l´aquari...
a que no saveu que es una cosa que te que veure amb un d´aquests llibres per ser mes esactes am el llibre de Monturiol.
Es que allà hi ha una maqueta original del sumarí que va construir Monturiol pero per saver aquesta informació necesiteu conectar-vos al blog i llegir el meu comestari.



Algun día tindriem que anar a vorel no ceieu, pero deixem pasiencia a Joana perque es un viatge molt llarg pero no estaria res malament anar a vores perque jo l´he vist i un saeruro que es molt xul·lo, pero esclar no podem entrar dintre, jajajaja.
Adeu b7s!!!!

nunca dejes de pensar ha dit...

perdoneu encara em falta una dada cyberinportantissima es sumarí es diu ictini.!!!!
adeu una vegada més.

JOANA ha dit...

Esther, mira que ets organitzadora!!! ja tenim eixida extraescolar i jo sense assabentar-me'n i a més a Barcelona!!!

Parlaré amb bea que és la encarregada d'organitzar-les i d'ara endavant que et passe el càrrec a tu!!!

És broma, eh. M'alegre molt que hages fetaquesta visita amb el teu pare i que a més a més la relaciones amb un dels llibres.

Ets un crack, però un crac catacrack!!!

B7s, bonica i fins el dimarts, que tingues un bon retorn cap a Tous!!!